Renovatie rijksmonument De Ploeg

Rijksmonument De Ploeg is een markant industrieel complex gelegen in een modernistisch landschapspark tegen het centrum van Bergeijk. Voor het ontwerp vroeg men meubelmaker en architect Gerrit Rietveld. De directie van De Ploeg vond dat arbeiders in een plezierige en groene omgeving moesten kunnen werken en streefde daarom naar een harmonisch model tussen industrie en natuur. Een landschapspark was gewenst, waarvoor tuin- en landschapsarchitecte Mien Ruys - dé autoriteit op groengebied – werd ingeschakeld. Rietveld en Ruys vormden een perfecte match.

Duurzame verlichting & slimme technologieën

Het rijksmonument met een oppervlakte van 11.000 m2 is geheel voorzien van een nieuwe elektrotechnische installatie waarbij op alle vlakken slimme technieken zijn toegepast. Zo zijn bijvoorbeeld alle armaturen voorzien van een intelligente daglichtregeling op basis van DALI. Vanwege het vele daglicht wat binnenvalt door de sheddaken wordt een besparing gerealiseerd tot meer dan 40% op het energieverbruik van de verlichting.

Het gehele bedrijfspand is gevisualiseerd op een 2 tal bedieningspanelen, waarvan 1 in de hoofdentree en 1 bij de personeelsentree. Vanaf deze touchscreens kan zowel de verlichting, de verwarming als de zonwering worden bediend.

Het landschapspark van Mien Ryus is voorzien van intelligente lantaarn palen, die actief reageren op bezoekers in het park. Zo wordt de verlichting een standje hoger gezet wanneer de wandelaar het park betreed. Dit zorgt er voor dat het park zeer toegankelijk blijft en een veilig gevoel geeft. Dit was één van de wensen van Bruns.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of maak direct een afspraak.