Onze klanten beoordelen ons met een:

Bekijk alle recensies

9.410 from 1 rating

Villa in Helmond voorzien van domotica.

Het woonhuis is geheel voorzien van domotica. In het basis ontwerp waren er in deze woning meer dan 75 schakelaars en dimmers opgenomen. Door deze slimme techniek toe te passen hebben we het aantal kunnen reduceren naar 25 stuks. Hierdoor is de installatie compacter geworden, overzichtelijker en eenvoudiger te bedienen.

Voor deze klant hebben wij de gehele woning voorzien van een goedwerkende wifi-installatie, waardoor deze klant in alle hoeken van het huis gebruik kan maken van zijn mobile apparaten.

 

We zijn erg trots op dit resultaat. De nieuwste technieken op het gebied van Domotica zijn in deze villa toegepast. De installatie bestaat onder andere uit:

  • Domotica installatie op basis van KNX. Zowel de verlichting, screens, verwarming, biosscoop en Livium daken kunnen vanuit een app worden bediend. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Gira X1 visualisatie.
  • Alle verlichting is DALI uitgevoerd. DALI zorgt er voor dat alle led verlichting perfect kan worden gedimd.
  • De villa heeft een zwembad met een beweegbare bodem. Ook deze kan bediend worden via het domotica systeem.
  • Maar liefst 78 stuks hoog rendement zonnepanelen geïnstalleerd aangesloten op een omvormer en optimizers van Solaredge.
  • Er is een UPS/noodstroom batterij geïnstalleerd van 7kW voor het instant houden van de beveiligingsinstallaties en verlichting bij calamiteiten en/of stroom uitval.

Verbouwing van bedrijfspand tot modern kantoor.

Het gehele bedrijfspand is voorzien van energie zuinige LED-verlichting. Dit soort investeringen vallen onder de EIA. Daarom is het voor bedrijven zeer interessant om over te stappen op energiezuinige LED verlichting.

Ook in dit bedrijfspand is gebruik gemaakt van slimme technieken. De ventilatie is CO2-gestuurd, waardoor deze altijd op het gewenste niveau draait en daardoor geen onnodige energie verspilt. De verlichting in de bedrijfshal is gedimd en schakelt door middel van diverse bewegingsmelders, waardoor (ondanks de energiezuinige armaturen) nog meer energie wordt bespaard, omdat het aantal branduren per dag omlaag gaat.

 

Deze woning is voorzien van diverse slimme oplossingen op de toegang van de woning en het bedieningsgemak zo hoog mogelijk te houden. Deze klant zit namelijk in een rolstoel. Daarom zijn er diverse deuren die automatisch open en sluiten. Deze deuren zijn te openen middels een app op zijn mobile telefoon, zodat op afstand de deur kan worden geopend om het bezoek binnen te laten zonder naar de voordeur te moeten gaan.

Zowel de verlichting, verwarming/koeling als de zonwering/gordijnen zijn aan elkaar gekoppeld. Dit zorgt voor een hoger comfort en een aanzienlijke energie besparing. Hiervoor is gebruikt gemaakt van een Gira Homeserver i.c.m. een Gira Client 19 in een centrale plaats in de woonkamer.

In de kelder is een thuisbiosscoop voorzien met Dolby Atmos luidsprekers die zijn weggewerkt in het interieur. Films worden afgespeeld vanaf een centraal mediacenter.

                                                                                        Zowel de verlichting als de audio en video zijn via 1 eenvoudige app te bedienen.

  

Villa voorzien van domotica van Gira met Ipad besturing voor het bedienen van de verlichting, audio en video.

Rijksmonument De Ploeg is een markant industrieel complex gelegen in een modernistisch landschapspark tegen het centrum van Bergeijk. Voor het ontwerp vroeg men meubelmaker en architect Gerrit Rietveld.

De directie van De Ploeg vond dat arbeiders in een plezierige en groene omgeving moesten kunnen werken en streefde daarom naar een harmonisch model tussen industrie en natuur. Een landschapspark was gewenst, waarvoor tuin- en landschapsarchitecte Mien Ruys - dé autoriteit op groengebied – werd ingeschakeld. Rietveld en Ruys vormden een perfecte match.

Het rijksmonument met een oppervlakte van 11.000 m2 is geheel voorzien van een nieuwe elektrotechnische installatie waarbij op alle vlakken slimme technieken zijn toegepast. Zo zijn bijvoorbeeld alle armaturen voorzien van een intelligente daglichtregeling op basis van DALI. Vanwege het vele daglicht wat binnenvalt door de sheddaken wordt een besparing gerealiseerd tot meer dan 40% op het energieverbruik van de verlichting.

Het gehele bedrijfspand is gevisualiseerd op een 2 tal bedieningspanelen, waarvan 1 in de hoofdentree en 1 bij de personeelsentree. Vanaf deze touchscreens kan zowel de verlichting, de verwarming als de zonwering worden bediend.

Het landschapspark van Mien Ryus is voorzien van intelligente lantaarn palen, die actief reageren op bezoekers in het park. Zo wordt de verlichting een standje hoger gezet wanneer de wandelaar het park betreed. Dit zorgt er voor dat het park zeer toegankelijk blijft en een veilig gevoel geeft. Dit was één van de wensen van Bruns.

 

 

 

 

Multifunctionele Accommodatie te Luyksgestel voorzien van domotica en DALI lichtaansturing

Luxe villa voorzien van domotica KNX, geheel te bedienen door een Ipad incl. muziek besturing van Sonos

Luxe bedrijfsgebouw voorzien van domotica met een totale oppervlakte van meer dan 8000 m² bestaande uit kantoor, cleanroom, werkplaats en opslagruimte.

Moderne villa met buitenzwembad gelegen in Veldhoven.

 

 

Eigenlijk was het direct een vanzelfsprekendheid dat op deze plek met veel historie de nieuwe villa gebouwd zou worden van de eigenaar. Omringd door een parkachtige tuin met veel oude bomen en uitzicht op het aantrekkelijke bijgebouw, is het hier heerlijk toeven. Neem plaats op een van de terrassen en laat je meenemen in het gevoel van het heerlijke buitenleven. Franken Architecten begreep direct wat de eigenaar wilde en maakte een ontwerp van de villa en bijgebouw dat mij doet denken aan de ‘gecultiveerde zalen van groen’ van het Kröller-Müller Museum. Dit soort minimalisme is heel bijzonder. Spannend strak, modern en veel lichtinval zijn hier in de lead.

 

***Airspot is een geïntegreerde oplossing waarbij verlichting en ventilatie samen komen tot een mooi geheel

 

Rust en helderheid
De installateur Burgmans en Alewijns maakte het licht- en luchtbehandelingsplan en heeft onder andere gekozen voor een bijzonder praktisch en spiksplinternieuw systeem, de Airspot. Airspot is een flexibele en state-of-the-art oplossing waarbij verlichting en ventilatie samen komen tot een mooi geheel. Dankzij deze sublieme combinatie van systemen blijft de strakke en esthetische uitstraling van een ruimte gewaarborgd en is er geen apart afzuigsysteem meer nodig. Er zijn minder gaten in het plafond nodig en dat zorgt voor rust en helderheid. Via de iPad is het systeem gemakkelijk (op afstand) te bedienen en te monitoren. De woning wordt verwarmd met een geothermische bodemenergie waterpomp die verticaal in de bodem is aangebracht.

Onze projecten

Meer informatie nodig? Neem nu contact op!

U wil energie gaan besparen? Hebt bouw of verbouw plannen? Een technische storing? Of gewoon meer informatie nodig over onze producten of diensten? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met één van ons!

Burgmans & Alewijns Elektrotechniek

Stökskesweg 25A, 5571 TJ Bergeijk

Bel: +31 (0)497 575 031

Mail: info@burgmans-alewijns.nl

Ties
Burgmans

 

Bel Mail

Toon
van Orsouw

 

Bel Mail

Gerard
van Kemenade

 

Bel Mail

Job
Donkers

 

Bel Mail

Erik
Hoskam

 

Bel Mail

Sanne
Borrenbergs

 

Bel Mail